Newsletter

Nume:

E-mail:

Multimedia

Spot radio
This text will be replaced by the flash music player.
Imagini
     

Raport SAR - Mediul privat a intrecut autoritatile locale la fraudarea fondurilor europene

Folosirea de documente false sau inexacte este strategia cea mai utilizată de obținere frauduloasă a fondurilor europene, potrivit unei analize realizate de Societatea Academică din România pe baza deciziilor definitive de condamnare în dosarele cu fonduri europene instrumentate de DNA.

Cel mai afectat fond european a fost fondul de pre-aderare PHARE, menționat în proporție de 46.59% în deciziile de condamnare, iar cel mai des menționat actor este mediul privat (asociați, administratori, acționari, directori executivi sau administrativi, manageri sau angajați ai unor companii private) cu o proporție de 57.20% din total.

Analiza a urmărit să identifice tacticile de fraudare, cel mai afectat program european și tipologia actorilor implicați în obținerea frauduloasă a fondurilor europene. SAR subliniază. că această analiză nu este exhaustivă în ceea ce privește tacticile de fraudare, întrucât reține doar ceea ce a putut fi probat de către procurorii DNA în cadrul proceselor în care au fost pronunțate condamnări definitive.

citeste mai mult accesand www.romaniacurata.roAfaceriPublice.ro Feed-ul RSS al afaceripublice.ro