Newsletter

Nume:

E-mail:

Multimedia

Spot radio
This text will be replaced by the flash music player.
Imagini
     

Ministerul Fondurilor Europene a transmis Comisiei Europene documentul consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020

Astăzi, 06 iunie, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a transmis Comisiei Europene prima versiune a documentului consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020, în cadrul dialogului informal care are loc în scopul pregătirilor pentru utilizarea fondurilor alocate României. Tot astăzi, MFE a publicat acest document pe pagina oficiala de web, www.fonduri-ue.ro, în vederea demarării consultării publice naționale.

Ministerul Fondurilor Europene, în spiritul principiului parteneriatului și al transparenței instituționale, încurajează partenerii de dialog să contribuie cu propuneri și observații astfel încât Acordul de Parteneriat 2014-2020 să devină un document de programare care să asigure sustenabilitatea investițiilor din Fondurile Structurale și de Investiții.

Documentul a fost elaborat respectând principalele elemente prevăzute în proiectul de document metodologic propus de Comisia Europeană și cuprinde o prima viziune strategică privind utilizarea Fondurilor Europene Structurale si de Investiții 2014-2020, care a rezultat din analiza nevoilor de dezvoltare și a potențialului de creștere, precum și o propunere indicativă privind alocarea fondurilor, respectiv elemente privind cadrul instituțional de implementare.

Menționăm că, în prezent, cadrul legislativ european pentru implementarea Fondurilor Structurale și de Investiții 2014-2020 nu este finalizat, fiind în desfășurarea negocieri în cadrul trialogului între Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European. Având în vedere acest context, documentul publicat va fi revizuit in funcție de evoluția negocierilor și de rezultatele procesului național de consultare publică.

Uniunea Europeană a alocat României pentru perioada 2014-2020 fonduri în valoare de peste 34 miliarde de euro, din care aproximativ 22 miliarde de euro sunt cele aferente politicii de coeziune.

Sursa: Ministerul Fondurilor EuropeneAfaceriPublice.ro Feed-ul RSS al afaceripublice.ro