Newsletter

Nume:

E-mail:

Multimedia

Spot radio
This text will be replaced by the flash music player.
Imagini
     

Guvernul sprijina infiintarea Parchetului European, pentru care Parlamentul a trimis Comisiei Europene un aviz negativ

 Guvernul a transmis un comunicat in care arata ca sprijina propunerea Comisiei Europene pentru infiintarea Parchetului European, institutie care sa efectueze urmariri penale si sa trimita in judecata, in instantele din statele membre, persoanele care comit nereguli cu bugetul UE, transmite Mediafax.

 Comunicatul a fost transmis miercuri dimineata, dupa o intalnire avuta, marti, de premierul Victor Ponta cu Giovanni Kessler, directorul general al Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF).

"Premierul Victor Ponta a avut ieri, 3 iunie 2014, o intrevedere cu Giovanni Kessler, directorul general al Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF) aflat la Bucuresti pentru a participa la un seminar dedicat masurilor de combatere a fraudei si coruptiei la nivelul fondurilor structurale si de investitii europene. Printre temele abordate la reuniune, domnul Kessler a mentionat si propunerea Comisiei Europene pentru instituirea Parchetului European, propunere pentru care Guvernul Romaniei si-a exprimat tot sprijinul", se afirma in comunicat.

Comisia Europeana a propus, la 17 iulie 2013, instituirea unui Parchet European care sa efectueze cercetari si urmariri penale, dar sa aiba si competenta de a trimite in judecata, in instantele din statele membre, persoanele invinuite de infractiuni ce afecteaza bugetul UE.

citeste mai mult accesand hotnews.ro

AfaceriPublice.ro Feed-ul RSS al afaceripublice.ro