Newsletter

Nume:

E-mail:

Multimedia

Spot radio
This text will be replaced by the flash music player.
Imagini
     

Fonduri europene. Cum toaca statul milioane de euro pentru pregatirea in zadar a functionarilor publici

Autoritatile de la Bucuresti isi aduna toate fortele pentru a accesa 6,5 miliarde de euro pana la finalul anului. Obiectivul este unul aproape imposibil de indeplinit, iar disperarea autoritatilor conduce la solutii greu de inteles: dau 6 milioane de euro pentru pregatirea personalului din aparatul de stat, apoi alte 7 milioane de euro pentru a angaja experti din privat.

Autoritatile de la Bucuresti "se lauda" in prezent cu o rata de absorbtie de 19%. Suma solicitata pentru a fi rambursata prin intermediul celor sapte programe operationale ajunge la aproximativ 3,7 miliarde de euro.

Cele mai mari probleme sunt legate de birocratia stufoasa sau lipsa de pregatire a personalului din sistemul de absorbtie a fondurilor europene, spun deopotriva consultatii si beneficiarii fondurilor europene.

"Sunt multe explicatii pentru rata scazuta de absorbtie pentru POS CCE. Sunt chestiuni ce tin de modul in care au fost pregatite structurile administrative sa gestioneze un astfel de program (n. Red. POS CCE)", a declarat pentru Business24 la sfarsitul lunii iunie, Leonard Orban, fostul ministru al Afacerilor Europene.

citeste mai mult accesand business24.roAfaceriPublice.ro Feed-ul RSS al afaceripublice.ro