Newsletter

Nume:

E-mail:

Multimedia

Spot radio
This text will be replaced by the flash music player.
Imagini
     

Cazierul guvernarii

ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Pro Democratia si Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, cu sprijinul Academiei Catavencu coordoneaza programul Cazierul guvernarii 2008 -2011.O guvernare in interes public este ceea ce isi doreste orice tara. Masura in care visul se materializeaza depinde de multe lucruri - calitatea electoratului, a partidelor politice, a mecanismelor electorale. Stim ca o solutie ideala - un panaceu al guvernarii sanatoase - nu exista. Asta nu inseamna ca situatiile reale nu sunt perfectibile. Pe aceasta idee optimista se fundamenteaza initiativa noastra*.

Credem ca se poate influenta calitatea guvernarii prin monitorizarea calitatii persoanelor care sunt chemate sa o implineasca. Nu ne impacam cu ideea controlului resurselor nationale de catre persoane suspecte a fi incalcat legea. Presa a semnalat, in ultimele luni, un numar alarmant de cazuri de acest gen.

Programul lansat - Cazierul Guvernarii - isi propune sa expuna public informatii relevante cu privire la calitatea ministrilor, secretarilor de stat, a presedintilor de Agentii ori Autoritati - adica a tuturor celor care ocupa pozitii asimilabile ministrului sau secretarului de stat. Dorim sa punem la dispozitia presei si a publicului un loc in care sa gaseasca, intr-o forma concentrata, acele informatii care ar putea permite unui guvern responsabil, sa se curete de mizerie iar alegatorilor o resursa utila atunci cand se apropie momentul consultarii electorale.

Veti gasi, asadar, pe o platforma virtuala pusa la dispozitie de Academia Catavencu, informatii selectionate din presa, dupa criteriile folosite in campania pentru alegerile parlamentare - "Lista candidatilor patati". Informatiile vor fi actualizate zilnic, pe toata durata existentei acestui guvern si, daca va fi cazul, a celor ulterioare, pana la alegerile viitoare. Pentru un vot informat. Pentru o Guvernare cu cazierul curat.

Pentru mai multe informatii intra pe cazierulguvernarii.catavencu.roAfaceriPublice.ro Feed-ul RSS al afaceripublice.ro