Newsletter

Nume:

E-mail:

Multimedia

Spot radio
This text will be replaced by the flash music player.
Imagini
     

Coalitia ONG-uri pentru fonduri structurale


Amploarea importantei fondurilor europene si ignorarea vocii sectorului non-guvernamental de catre clasa politica a dus, in ianuarie 2006, la infiintarea coalitiei “ONG-uri pentru Fonduri Structurale”.

Afla mai multe despre coalitie accesand:

Istoric    Partenerii coalitiei


Proiecte in derulare    


Noutati : 

03 iunie 2011

Scrisoarea catre Emil Boc

Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale prin Centrul de Resurse pentru participare publica a retransmis scrisoarea deschisa din 05 mai 2011 domnului Emil Boc, Ministru Interimar al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Prin intermediul acestei scrisori Coalitia atrage atentia, din nou, ca niciunul dintre Directorii Generali care s-au aflat pana acum in fruntea Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane nu a fost angajat, asa cum cere legislatia naționala, pe baza de concurs. Cu totii, inclusiv directorii adjuncti, au fost numiti interimar, pentru mandate de cate sase luni, innoite succesiv.


Deschide document

07 ianuarie 2009

Sistem de Avertizare Rapida - serviciu pentru raportarea neregulilor si disfunctionalitatilor privind managementul fondurilor structurale

sesizari@afaceripublice.ro – un serviciu pentru raportarea neregulilor si disfunctionalitatilor privind managementul fondurilor structurale
 
 
Organizatiile neguvernamentale si alte categorii de beneficiari ai fondurilor structurale pot sesiza neregulile pe care le intampina in accesarea fondurilor structurale si in implementarea proiectelor finantate la sesizari@afaceripublice.ro.
 
Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale va colecta si documenta sesizarile primite si le va aduce, periodic, in atentia Autoritatilor de Management responsabile. La fiecare 100 de sesizari colectate va exista si un raport ce va aduce in atentia publica principalele nereguli sau disfunctionalitati intalnite, precum si masurile luate de institutiile responsabile.
 
Prin acest demers, ne propunem sa sprijinim institutiile publice in identificarea si rezolvarea problemelor care afecteaza managementul eficient al fondurilor structurale.

 
Cum functioneaza Early Warning System?

Organizatiile neguvernamentale si alte categorii de beneficiari pot trimite sesizarile lor la adresa sesizari@afaceripublice.ro. In gestionarea sesizarilor sunt implicati un responsabil de sistem si reprezentanti ai Asociatiei Pro Democratia (APD), Terra Mileniul III (Terra III), Asociatiei Salvati Dunarea si Delta (SDD), Centrului de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale (CENTRAS), Asociatiei Nationale a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC).
 
In principal, Coalitia are in vedere Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, Programul Operational Sectorial de Mediu, Programul National de Dezvoltare Rurala, Programul Operational de Pescuit, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si Programul Operational Regional.
 
Sesizarile primite se pot referi la:
-       proceduri contradictorii,
-       proceduri inutile,
-       informatii contradictorii sau confuze pe care le-ati primit sau alte disfunctionalitati de comunicare,
-       orice fel de nereguli sau disfunctionalitati – nerespectarea termenelor, nerespectarea prevederilor contractuale,
… dar nu numai, orice vi se pare ca poate sa stea in calea unui management eficient al fondurilor structurale merita sesizat pentru ca apoi sa fie adus in atentia autoritatilor responsabile.
 
Nu trebuie decat sa completati formularul de mai jos si sa-l trimiteti la sesizări@afaceripublice.ro. De restul ne ocupam noi.
 
Formular pentru trimiterea sesizărilor:
 
Numele dvs. si organizatia:
 
Programul la care va referiti:
 
(Daca este cazul), cererea de proiecte la care va referiti sau axa prioritara, respectiv domeniul major de interventie:
 
Situatia sesizata:
 
Cu cat veti include mai multe detalii si informatii concrete, cu atat va fi mai usor sa documentam si sa prezentam institutiilor responsabile sesizarile dumneavoastra.
 
Date de contact:
 
Identitatea celor care trimit sesizari, inclusiv a organizatiei pe care o reprezinta, va ramane confidentiala.
 
 
Iata si cateva exemple de sesizari pe care le-am primit pană acum:
 
„Citind ghidul solicitantului - conditii general pe POS DRU veti observa urmatorul paragraf: Comitetul de Evaluare poate solicita clarificari, prin fax, cu privire la documentele mentionate mai sus, care trebuie furnizate de catre solicitant in termen de 72 de ore de la momentul primirii solicitarii. In cazul in care clarificarile nu au fost furnizate Comitetului de Evaluare in termenul precizat, cererea de finantare va fi declarata respinsa. Rezultatele acestei etape nu pot fi contestabile. Un termen de numai 72 de ore mi se pare un abuz, mai ales cand solicitarea se face numai pe fax. Exista situatii in care poti lipsi trei zile de la birou cu tot stafful ...  Daca se intampla ceva si nu primesti faxul, pierzi pur si simplu proiectul.”
 
„La o sesiune de instruire organizata de OI au fost 60 de participanti, ceea ce a facut imposibila atingerea obiectivelor cursului. Instructorul nu a putut sa raspunda la intrebari specifice.”
Serviciul Early Warning System – Sistem de Avertizare Rapida – este parte a proiectului 112 pentru Fonduri Structuraledezvoltat de CeRe si de Coalitia ONG-uri pentru Fonduri Structurale, prin Asociatia Pro Democraţia (APD), Terra Mileniul III (Terra III), Asociatia Salvati Dunarea si Delta (SDD), Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale (CENTRAS), Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC), ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei (AMP).
 
Mai multe informatii puteti gasi accesand www.ce-re.ro si www.afaceripublice.ro
 
Proiectul „112 pentru Fonduri Structurale” este finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European si de Open Society Institute.

25 august 2009

Banii europeni alocati Romaniei prin Programul Operational de Pescuit blocati de ineficienta si lipsa de transparenta

Scrisoare deschisa catre Primul-Ministru Emil Boc si catre Ministrul Agriculturii Ilie Sarbu

24 iulie 2009

Scrisoarea Coalitiei ONG-uri pentru Fonduri Structurale catre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane

 

 

 

 

 

AfaceriPublice.ro Feed-ul RSS al afaceripublice.ro